Televerket > Telia > ??

HenrikTeknik1 Comment

Tiden springer ifrån telebolagen som levererar mobiltelefoni. De tre stora nätägarna Telia, Telenor & tele2 måste inse att de inte längre är leverantörer av telefoni. Med digitaliseringen följer att vi pratar mindre och mindre i telefon och när vi gör det så öppnar sig en uppsjö av tjänster som gör att du kan ringa ”gratis” (ja nästan, du förbrukar data på ditt abonnemang) Skype, facetime och Viber är här för att stanna. Vad innebär detta? Jo, nu i sommar kommer Telia ta ut en extra avgift för just dessa tjänster!? Känner ni igen taktiken?

Påminner lite som när hela musikindustrin stack huvudet i sanden och jagade fildelare. Operatörerna kan inte straffa ut användarna, speciellt inte efter att det tidigare har varit gratis. Varför ändrar inte Telia sin position och erbjuder samma tjänst men med mervärde? Hela meddelandemarknaden kommer också att påverkas på samma sätt som telefonin, det finns tjänster som fixar detta bättre än sms och mms, utan att det kostar en krona.

Operatörerna måste se sin nya position och inse att de snarare kommer vara leverantör av infrastruktur och inte av telefoni och sms. Vill de ha en del av kakan handlar det om att skapa smarta tjänster och börja ta vara på sin omvärldsbevakning. Databaserade tjänster är här för att stanna, vi har lärt oss att det är gratis. Då är det svårt, nej omöjligt att straffa tillbaka oss konsumenter med extra avgifter.

One Comment on “Televerket > Telia > ??”

  1. Shauna thank you. My Boo just died 2 weeks ago suddenly while I cradled him in my arms. I’m so lost without him. The intense crying spells have diminished but I miss him so much. He was 13. All black with yellow eyes. I rescued him from a shelter. His ashes are with me. I do78;&21n#t know if I can adopt another cat yet my house is lonely and there is a whole in my heart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.