Säkra din identitet på nätet

HenrikWebbenLeave a Comment

Debatten om hur du framställs på nätet blossar alltid upp med jämna mellanrum. Ett enkelt test för dig själv är att googla ditt eget namn. Har du ett förhållandevis unikt namn, eller som jag ett helt unikt namn, så får du en tydlig bild på din egen nätbild. Idag startade en kampanj för att sälja fler domänadresser under .se domänen. Detta efter att det för en tids sedan fallit en dom där Gudrun Schyman fick rätt att överta gudrynschyman.se från en annan ägare (som dessutom hade publicerat skräp på adressen). Detta motsäger ju lite att säkra upp sitt eget domännamn men 100kr/år är alla gånger billigare än att driva en rättslig process. Ett sätt att ytterligare säkra sin identitet på nätet är att köpa din ”egen domän”.

Jag själv har säkrat severed.se och henriksevered.se. Dessutom sherpan.se eftersom det är mitt alias i de flesta sociala nätverk. Min fördel är också att jag kan få en snygg e-post kopplat till mitt namn, henrik@severed.se

Så vad väntar du på? Skaffa din egen domän nu. Du behöver inte koppla en webbplats till din domän utan du kan bara äga den utan att aktivt använda den. Men kanske blir du även biten och skapar din egen webb.

Släng en kommentar eller hojta till på ngt annat sätt om du vill ha hjälp eller råd kring din identitet eller domän på webben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.