PLEX – mediecenter

HenrikTeknikLeave a Comment

I väntan på den perfekta streamingtjänsten för video använder jag PLEX. Det PLEX gör är att samla alla filmer jag har inlagda digitalt. Själva hjärnan är PLEX mediaserver som samlar allt innehåll och kan distributionera till olika enheter. Det finns appar till dator, iOS och android. Även vissa smartTV har klienten inbyggd.

Den absolut största fördelen med PLEX är just plattformsoberoendet och att det är enkelt. Med enbart ett registrerat konto kan jag koppla upp enheter till servern för att streama film över internet.

Självklart kan du börja titta på en enhet för att sedan kunna återuppta tittandet på en annan där du pausade. Med premiumtjänsten kan du dessutom spara filmerna lokalt på en enhet om du inte vill eller kan streama. Perfekt på utlandssemestern. Utöver film kan du också dela ditt bildbibliotek och musik, det finns även ett gäng appar för mer funktionalitet.

Utvecklingen av PLEX har tagit fart och idag erbjuds premiumtjänster och ett fristående projekt att skapa en klient till RaspberryPI.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.