Google säkrar infrastruktur för sina tjänster

HenrikTeknik, WebbenLeave a Comment

Google håller på med ett intressant projekt ur många synvinklar. Att bygga ett nätverk av uppkoppling som är helt oberoende av andra aktörer. Just nu har deras projekt med ballonger uppe i atmosfären uppmärksammats: Project Loon.

Värt att fundera över är hur marknaden för uppkoppling kommer att utvecklas och påverkas när stora aktörer som Google kliver in på den marknaden. Google är beroende av att deras användare har tillgång till bra uppkoppling och här är det naturligtvis intressant att koppla upp världen i snabbare takt än vad de traditionella telekombolagen är intresserade av. Lite som IKEA, de tjänar inga pengar på korven men drar naturligtvis in kunder i varuhusen som ändå köper värmeljus & servetter. Google är inte intresserade av att tjäna pengar på att leverera uppkoppling, de vill tjäna pengar på sina tjänster & användare. Fler uppkopplade människor ger fler användare av deras tjänster.

Hade jag varit VD på ett telekombolag hade jag noga följt utvecklingen och försökt leta efter samarbeten eller rent av erbjudit Google att ta hand om ballongerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.