Webbsända konferenser bakom betalvägg?

HenrikMitt liv1 Comment

Senaste tiden har webben fullkomligt exploderat av webbsändningar från diverse olika konferenser. Det är ju grymt att kunna ta del av föreläsningar och konferenser på distans. Jag har varit lite nyfiken på hur besöksantalet har påverkats men inte riktigt haft något svar. Ökar tillgängligheten intresset på lång sikt? Tänker jag; ”såg konferens X via webben i år och gav mersmak, nästa år ska jag vara på plats” eller nöjer jag mig med webben och sparar pengar och miljö?

Nu har jag stött på den första (jag kan givetvis vara sent ute) webbsända konferensen som har en avgift för webbsändningen. Det är SKL’s Kriskommunikation i praktiken visserligen billigare än att vara på plats men ändå en rejäl summa (750kr mot 1800kr).

För oavsett har arrangören kostnader som ska täckas på något sätt. Är detta något vi kommer se mer av i framtiden? Färre deltagare på plats men fler betalande webbdeltagare? Vad tror du?

Undrar hur de löst tekniken med betalväggen?

Detta är post 010 i #Blogg100

One Comment on “Webbsända konferenser bakom betalvägg?”

  1. Jag tror vi kommer se en större ökning av den här typen av upplägg, men inte nödvändigtvis lägre besökare på plats.

    Vi har många kunder med liknande upplägg, vi ser att när det är ett lokalt event så går man gärna dit fysiskt (om man har möjlighet), medan t.ex. en bortamatch ser man över nätet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.