Har du en privat kanalstrategi för den sociala webben?

HenrikMitt liv3 Comments

Det finns många kanaler på den sociala webben. Jag finns i många kanaler på den sociala webben. I vissa har jag en mer genomarbetad strategi eller målsättning. Främst har jag uppdelningen mellan den privata Henrik och den yrkesverksamma. Funkar ganska bra förutom då det privata och arbetet flyter ihop. Så här har jag nog tänkt kring de olika kanalerna:

Facebook – privat kanal, har en helt stängd profil, bara vänner med personer jag känner och har haft någon form av relation irl. Här börjar gränsen tänjas eftersom fler och fler grupper dyker upp som jag är intresserad av på grund av arbetet.

Twitter – blandning mellan privat och arbetsrelaterat. Främst för att hålla kontakt och nätverka både privat och i mitt arbete. Följer de som jag känner är intressanta både ur privat och arbetsmässig synvinkel.

Linkedin – helt yrkesmässiga relationer om vi räknar studier som arbete, vilket jag gör. Är inte särskilt aktiv och kan garanterat bli bättre på att utnyttja nätverket som jag har där.

Instagram – först och främst privat men publika bilder. Ger bilden av min vardag.

Youtube – relativt ny närvaro för mig. Hänger ihop med mitt återupptagna fritidsnöje att cykla i skogen. Ingen uttalad strategi, än.

Pinterest – ingen tanke kring det eftersom jag inte är en aktiv pinnare. Använder enbart för att följa.

Severed.se – den här webbplatsen. 80% arbetsrelaterat eftersom jag främst arbetar med webben och digitala kanaler. Däremot är jag lyckligt lottad att kombinera jobb med intresse. Är därför svårt att skilja på privat och arbete här. Ser webbplatsen som mitt basecamp på webben.

Kan vi ens göra skillnaden på privat och inte på webben idag? Jag börjar tveka, gränsen suddas ur mer och mer allteftersom våra (mitt) liv blir digitalt. Vad tycker du och hur resonerar du kring det här? Använd gärna kommentarsfunktionen.

Den här posten är #007 i #Blogg100

3 Comments on “Har du en privat kanalstrategi för den sociala webben?”

 1. Intressanta tankar kring vad som är privat och vad som är professionellt. Själv är jag inne på formuleringar på Twitter, där användare gärna skriver var de jobbar och vad de gör – men att det är deras egna åsikter.

  Är det ens nödvändigt?

  Varför skulle det vara ett problem? Och varför ses det som ett så stort problem att jag finns på Twitter, att jag måste tala om att det är mina egna åsikter?

  Oavsett om jag skriver att det är mina åsikter, så kommer jag att förknippas med min arbetsplats. Så jag behöver ändå tänka på vad jag häver ur mig.

  Undrar om jag ska börja presentera mig så jämt, digitalt som IRL?
  – Hej. Jag heter Kim, och jag är copywriter. Det jag säger under vår middag nu är bara mina egna åsikter och inte min arbetsgivares.

  1. Går aldrig att gömma sig bakom de skrivningarna. Men det är snarare en arbetsgivarfråga. Ska nog börja med din middagsfras 😉

 2. « Je lis Le Monde parce que c’est (malheureusement) un journal de référence en France, »Et avec Apple, vous « Think Diaberent&nfsp;&rfquo;, aussi ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.