Melodifestivalen når nya höjder tillsammans med twitter

HenrikLeave a Comment

Ok, jag tittar på Melodifestivalen. Kanske inte så mycket för musikens skull, de flesta låtar kommer jag bara höra en gång. Den gången de spelas i tävlingen. Det som lockar är nog mer tävlingsmomentet och numera diskussionen på Twitter. Alla ironiska och underbara tweets som fullkomligt fyller flödet under 2h varje lördag de senaste fyra veckorna. Under hashtagen #mel2012 skrivs de flesta tweets och att följa det direkt under tävlingen ger en nivå till.

Redan 2010 testade SVT ett nytt grepp i Melodisfestivalen, via kompinationen av twitter och text-tv kunde tittarna följa tävlingen och samtidigt få kommentarer via twitter. Tyvärr då bara från några få utvalda kända personer som twittrade sina för det mesta spydiga kommentarer. Kanske lite före sin tid. Lite för oäkta.

2012 är tiden mogen och twitter mer erkänt än någonsin. SVT lyser med sin frånvaro. Tråkigt. Det är nu det skulle kunna lyfta det på allvar inte bara för de redan frälsta utan för den breda massan. Så SVT kicka igång text-tv igen under #mel2012

Är du nyfiken på de #mel2012 tweets som är mest delade (retweetade) har ajour.se en lista på de 35 mest delade tweetsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.