Jämförelse Suunto Ambit 3 Sport & Peak

HenrikTeknik, TräningLeave a Comment

Tidigare har jag testat och skrivit lite om erfarenheten och intrycket från Suunto Ambit 3. Nu har jag även haft Peak på armen ett tag. I grunden är det samma klocka men med vissa tillägg, fullständig jämförelse finns på Suunto’s webbplats. Vid första anblick så är Peak en lite mer gedigen klocka, kraftigare armband och material i stål. Funktionsmässigt så är batteritiden den mest framträdande skillnaden för mig, dubbelt upp vid vanligt användande.

Som nackdel ser jag dock att klockan är betydligt högre på höjden och med det sitter lite sämre på handleden. En annan irriterande sak som gäller båda modellerna är knappen som styr display-valet sitter mitt på kanten av klockan vilket gör att handen lätt kan komma åt knappen av misstag.

IMG_0329

Vilken ska du köpa?

Om du inte är ute efter lång batteritid så räcker Sport-modellen väldigt långt. Funktionsmässigt skiljer sig inte modellerna åt så mycket, det är den analoga barometern, höjdmätaren och väderinfo som är de största skillnaderna förutom batteritiden och materialet. Personligen tycker jag Sport är skönare att bära som klocka…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.