IT-chefer & Kommunikationschefer ena er!

HenrikKommunikation, Teknik, WebbenLeave a Comment

Idag presenterades regeringens nya e-förvaltningsstrategi med fokus på medborgaren. Många intressanta tankar men främst handlar det om att fortsätta utveckla eller kanske lägga i en extra växel för att snabba på utvecklingen.

Vi använder allt fler kanaler via allt fler plattformar, dator, telefon, surfplatta. Jag själv blir frustrerad när en tjänst inte funkar på min iPad och jag blir tvungen att slutföra en uppgift via datorn. Flera känner säkert igen sig. Idéerna och inriktningen som regeringen presenterade idag är jättebra på flera områden. Däremot så kommer det bli utmanande i en annars ganska stuprörstänkande bransch. Ja, den statliga verksamheten kan väldigt ofta jämföras med stuprör.

Det krävs att IT-chefer lyssnar på kommunikatörer och tvärtom. Viktigast är dock att lyssna på medborgarna! Vilka behov finns och vilka behov trodde de inte fanns? Min egen erfarenhet är att det gärna samarbetas mellan IT & kommunikatörer men det kanske inte alltid pratas samma språk, här kommer kravanalytiker (webbstrateg) in i bilden. Jag har skrivit om det förut.

IT inom staten är en riktigt stor apparat och det är en enorm utmaning att kunna samverka mellan olika statliga myndigheter för att tänka tillgänglighet och användbarhet gentemot medborgaren. Det ska bli en intressant resa och den började idag när regeringen träffade 80 ledare inom offentlig förvaltning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.