5 appar jag inte kan vara utan i sommar

HenrikMitt liv, TeknikLeave a Comment

Waze – navigation gratis och socialt

Sharing is caring som det så fins heter, Waze blev precis uppköpt av Google och erbjuder gratis navigering baserat på croudsourcing både vad gäller kartor och innehåll. Du som användare kan rapportera hinder, vägarbeten och bidra med kartuppdateringar. Håller riktigt bra klass och navigeringen i sig är fullt jämförbar med till exempel Navigons app till iPhone.

Spotify

Vad är väl en löptur, strandhäng eller kvällsmys utan musik? Spotify är välkänt och framförallt en app som hör sommaren till.

Badkartan.se

Med släkten utlokaliserad i Sverige så blir det en del tid i bilen. Inte fullt så roligt en solig dag med badsugna ungar i baksätet. Badkartan visar snabbt och enkelt närmaste badplatser, det finns kommentarer och information om service med mera direkt i appen.

Riktiga vykort (Posten)

19 kronor för ett riktigt fint vykort med eget motiv är ett fynd enligt mig. Det bästa av allt är att det förutom det egenhändigt fotograferade motivet funkar oavsett om du är på en strand i Bohuslän eller på barhäng i Grekland. Så länge du är uppkopplad kan du skicka kortet som är framme redan nästa dag.

Sveriges radio play

För alla stunder i hängmattan (i mitt fall i teorin) lyssna direkt på sommarens fotbolls-EM eller alla intressanta personligheter i Sommar i P1. Du kommer också åt hela Sveriges radios samlade arkiv. Du kan också spara ner program för att lyssna även om du inte har uppkoppling eller behöver ha telefonen i flygläge.

Vilka appar använder du flitigast på sommaren? Tipsa gärna genom en kommentar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.